Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszone jabłka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

liście czarnej porzeczki lub wiśni
woda 2,5 litra
sól 10 dag
cukier 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszone jabłka

Zagotować wodę z solą i cukrem. Jabłka umyć. Ułożyć warstwami w glinianym garnku, przekładając umytymi liśćmi. Zalać jabłka wystudzoną polewą. Przykryć talerzem, talerz obciążyć. Odstawić na 4 tygodnie. Ukiszone jabłka można przechowywać kilka miesięcy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 08.10.2011 10:23
ciekawy przepis
marcia71 11.08.2011 01:06
świetny przepis
marcia71 11.08.2011 01:06
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak