kiszone buraczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaska łyżka soli

  • 2 pietruszki, korzeń

  • 6 ząbków czosnku

  • 1 kg buraków

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z podanych składników, wyjdą dwa litrowe słoiki.
Wodę należy zagotować ze solą a następnie przestudzić-nie musi być całkiem zimna gdy będziemy zalewali buraczki.

Buraki obieramy i kroimy w plastry. Czosnek również należy obrać i każdy ząbek przekroić na pół.
Pietruszki po obraniu kroimy wzdłuż na cztery części.
Składniki równo rozkładamy do każdego słoika i zalewamy wodą przegotowaną ze solą.
Sok po kilku dniach jest gotowy do picia.
W ciepłym miejscu szybciej buraczki nam się ukiszą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
benka 27.11.2016 15:10
Jeszcze takich nie robiłam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat