Kiszona kapusta z marchewką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

  • cebula czerwona

  • jabłko

  • oliwa

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • cukier

  • pieprz

  • woda

    1 łyżka
  • kapusta kiszona

    20 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiszoną kapustę odciskamy i kroimy. Cebulkę kroimy na kostki. Obrane jabłko ścieramy na tarce razem z przygotowaną marchewką. Do miseczki dajemy oliwę, wodę mineralną i sok z świeżo wyciśniętej cytryny. Dokładnie mieszamy. Wszystkie przygotowane produkty dajemy do miski, wlewamy sos, mieszamy i doprawiamy do smaku cukrem i pieprzem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 29.08.2013 07:50
lubię taką surówkę
Pani Domu 07.04.2013 17:34
pyszna surówka do obiadu i nie tylko
Wacław 28.09.2012 13:48
pyszna do II dania,lubię taką !
mirosława4 05.09.2012 21:29
same witaminki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat