Kiszona kapusta z kminkiem

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    2 kilogramy
  • cebula

    1/2 sztuki
  • olej

    1 łyżka
  • Kminek cały Prymat

    2 łyżeczki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    2 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • cukier

    do smaku
  • mąka

    1-2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę pokrój, a cebulę posiekaj. 

Jeśli kapusta jest zbyt kwaśna, przepłucz ją w wodzie. Odlej i zalej świeżą wodą. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę.

Do garnka z kapustą dodaj podsmażoną cebulę i gotuj całość do miękkości kapusty. Gdy będzie miękka odcedź połowę wody. Dopraw kminkiem, solą, pieprzem oraz cukrem. Posyp mąką i wymieszaj. Zagotuj, żeby mąka nie była surowa i podaj jako dodatek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zdzisław 21.01.2013 21:07
kminek lubię w kapuście

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat