Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszona kapusta z kminkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 kilogramy
cebula 1/2 sztuki
olej 1 łyżka
Kminek cały Prymat 2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
cukier do smaku
mąka 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszona kapusta z kminkiem

Kapustę pokrój, a cebulę posiekaj. 

Jeśli kapusta jest zbyt kwaśna, przepłucz ją w wodzie. Odlej i zalej świeżą wodą. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę.

Do garnka z kapustą dodaj podsmażoną cebulę i gotuj całość do miękkości kapusty. Gdy będzie miękka odcedź połowę wody. Dopraw kminkiem, solą, pieprzem oraz cukrem. Posyp mąką i wymieszaj. Zagotuj, żeby mąka nie była surowa i podaj jako dodatek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 21.01.2013 21:07
kminek lubię w kapuście

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak