Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszona kapusta do obiadu

2.0
(3)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Po prostu kapusta na mięsie z nutką grzybową i pomidorową. Smaczna do obiadu i nie tylko bo smaczna też z kromeczką pieczywa.

Składniki:

kapusta kiszona 3 kilogramy
łopatka wieprzowa 70 dag
cebula 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 7 sztuk
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 10 sztuk
powidła śliwkowe 3 łyżki
grzyby suszone 3 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 opakowanie
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
smalec 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszona kapusta do obiadu

Kapustę odciskamy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w mniejsza kostkę. Dodajemy do kapusty. Dodajemy też mielony susz grzybowy, liść laurowy, ziele angielskie i pieprz. Cebulę drobno kroimy, lekko rumienimy i wrzucamy do garnka. Gotujemy aż kapusta zacznie mięknąć, doprawiamy ją wtedy do smaku przyprawami, powidłem i koncentratem. Gotujemy do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak