kiszona kapusta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    10 kg
  • ząbki czosnku

    20
  • liście laurowe

    20
  • marchewki

    5
  • ziele angielskie

  • sól

    150 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę myjemy i szatkujemy na desce za pomocą ostrego noża. Zasypujemy ją solą i odstawiamy na 12 godzin. Marchewki myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy ja do kapusty, mieszamy i odciskamy sok.D o wyparzonych słoików wkładamy po ząbku czosnku, liściu laurowym i ziele angielskie. Napełniamy każdy słoik kapustą do 3/4 wysokości , zalewamy wrzącą wodą i zakręcamy. Odstawiamy w chłodne miejsce na 2 tygodnie.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorota37 28.08.2013 15:08
fajna kapucha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat