Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszona czerwona kapusta

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 sztuki
sok pomidorowy 1 łyżka
kminek Prymat 1/2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 8 sztuk
sól do smaku 3 łyżeczki
woda 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszona czerwona kapusta

Przygotowałam słoik 3/4 l. Wyparzyłam i wysuszyłam. Poszatkowałam pół główki kapusty, zasypałam solą i ubiłam. Odstawiłam na godzinę, kapusta puściła sok. Włożyłam kapustę ciasno do słoika, dodając przyprawy, uzupełniłam przegotowaną zimna wodą zmieszaną z łyżką soku z kiszonej białej kapusty . Przykryłam pokrywka nie zakręcając do końca. Po trzech dniach kapustę można było już jeść. Z dnia na dzień była coraz smaczniejsza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 27.03.2017 14:52
warto wypróbować przepis :-)
Wafelek2601 27.03.2017 13:28
Świetny pomysł
Ola1984 27.03.2017 12:47
Super! Domowe przetwory są najlepsze :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak