Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszka ziemniaczana

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 2,5 kg
kiełbasa 400 g
cebula 2
sól
pieprz
czosnek pół główki
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszka ziemniaczana

Kiełbasę skroić na drobną kostkę i wysmażyć. Ziemniaki zetrzeć razem z czosnkiem i cebulą. Dodać przyprawy, mąkę i przysmażoną kiełbasę razem z tłuszczem. Masę wymieszać.
Na maszynkę do mięsa nałożyć końcówkę do kiełbas. Jelito dobrze wypłukać i nadziać na końcówkę.
Nadziać jelito masą ziemniaczaną, ułożyć luźno w brytfannie, posmarować oliwą i piec ok 30- 40 min w temp 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 24.05.2015 08:26
domowa,wspaniała w smaku bez konserwantów
gosia1988 23.05.2015 20:48
coś nowego dla mnie :) ale smakowicie wygląda
halina17 23.05.2015 20:14
Smaczna kiszka ....
Renata9 23.05.2015 19:07
Chętnie bym zjadła taka kiszkę :-)
Aleksandra/Olcia 23.05.2015 18:36
nigdy tego nie jadłam,ale wygląda apetycznie
IZABELA29 23.05.2015 18:22
nigdy nie robiłam
Jadwiga/Jaga85 23.05.2015 18:00
Bardzo apetyczna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak