Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszka ziemniaczana

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1i1/2 kg
cebula 1 szt.
jaja 2 szt.
wędzonka 25 dag
czosnek 2 ząbki
sól, pieprz
majeranek 1 łyżeczka
jelito naturalne
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszka ziemniaczana

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce z cebulą, czosnek przepuszczamy przez praskę.
Krok 1 - Kiszka ziemniaczana foto
2
Wędzonkę drobno kroimy, wszystko razem dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.
Krok 2 - Kiszka ziemniaczana foto
3
Jelito naciągamy na lejek maszynki , przepuszczamy farsz przez maszynkę i formujemy kiełbaski.
Krok 3 - Kiszka ziemniaczana foto
4
Układamy na blaszce posmarowaną olejem i nakłuwamy kiszkę ziemniaczaną w kilku miejscach. Wytworzonym tłuszczem podlewamy kiszki podczas pieczenia. .
Krok 4 - Kiszka ziemniaczana foto
5
Pieczemy w piekarniku około 1, 5 godziny w temperaturze 170°. Jeżeli nie mamy czasu na zrobienie kiszki to wlewamy ciasto do foremki i pieczemy jak placek. Tak samo smakuje
Krok 5 - Kiszka ziemniaczana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babajaga1969 19.12.2013 00:14
bardzo ciekawy i na pewno smaczny przepis
Adamorek 18.12.2013 21:51
lubię takie przepisy, moje smaki
Pyszota 18.12.2013 21:27
pewnie smaczna
Monika10 18.12.2013 19:15
fajny pomysł
idealme 18.12.2013 18:59
na pewno bardzo smaczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak