Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kisz ze szparagami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szparagi 1 pęczek
masło 2 dkg
marchew 12 dkg
mąka 35 dkg
koperek 1 pęczek
jajko 3 szt
śmietana 100 ml
mleko 100 ml
ser owczy 5 dkg
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: kisz ze szparagami

Szparagi cienko obieramy zwiazujemy bawełnianą nitką i gotujemy 10 min w lekko osolonej wodzie główkami do góry i odsączamy.W garnku gotujemy 150 ml wody z margaryna,gdy margaryna się rozpuści dodajemy mąkę i płaską łyżeczkę soli dokładnie mieszamy by powstało jednolite ciasto.Formujemy je w kulę zawijamy w folię aluminiową i okładamy na 20 min.Jajka miksujemy z mlekiem,śmietana,serem i posiekanym drobno koperkiem,doprawiamy do smaku.Ciasto wałujemy wykładamy nim wysmarowaną tłuszczem i posypaną mąką okrągłą formę,nakłuwamy ciasto widelcem i stawiamy na 10 min do piekarnika na 180 stopni.Szparagi kroimy na połówki i układamy główkami do środka.Polewamy masą z sera i jaj.Pieczemy 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 13.06.2011 08:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak