Kisz z wieprzowina i boćwina

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pełnoziarnista

    300 g
  • sól

  • cząber

  • woda

    1/2 szkl
  • olej

    3 łyzki
  • kefir

    500 ml
  • jajka

    1
  • czosnek ząbki

    2
  • tymianek

  • boćwina

    1/2 pęk
  • boczek wędzony

  • brukselka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do maki dodajemy przyprawy, olej, wodę i mieszamy najpierw łyżką a potem ręką. Zagniatamy ciasto, rozwałkowujemy i wykładamy nim formę na kisz.

Kefir mieszamy z jajkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, tymiankiem, posiekaną boćwiną, wylewamy na ciasto.

Wieprzowine kroimy w cienkie plasterki i układamy na wierzchu. Brukselki kroimy na pół i układamy na wierzchu.

Pieczemy 50 min w 180st.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat