Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisz z wieprzowina i boćwina

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pełnoziarnista 300 g
sól
cząber
woda 1/2 szkl
olej 3 łyzki
kefir 500 ml
jajko 1
czosnek ząbki 2
tymianek
boćwina 1/2 pęk
boczek wędzony
brukselka

Przepis i sposób przygotowania na: Kisz z wieprzowina i boćwina

Do maki dodajemy przyprawy, olej, wodę i mieszamy najpierw łyżką a potem ręką. Zagniatamy ciasto, rozwałkowujemy i wykładamy nim formę na kisz.

Kefir mieszamy z jajkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, tymiankiem, posiekaną boćwiną, wylewamy na ciasto.

Wieprzowine kroimy w cienkie plasterki i układamy na wierzchu. Brukselki kroimy na pół i układamy na wierzchu.

Pieczemy 50 min w 180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak