Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisz z tymiankiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka pełnoziarnista 250 g
oliwa 4 łyżki
tymianek 1 łyżeczka
sól
woda

farsz

mąka pszenna 2 łyżki
masło 2 łyżki
mleko 2 szkl
sól
tymianek 1 łyżeczka
czosnek 1 ząb
ser żółty 1/2 szkl

Porada

Kisz z tymiankiem to pyszny pomysł na kolację. Jest dobry i na ciepło i na zimno. Można go również wziąć na wynos na drugie sniadanie.

Przepis i sposób przygotowania na: Kisz z tymiankiem

Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy olej, przyprawy i zaczynamy zagniatać dolewając niewielkie ilości wody. Ciasto musi wyjść zwarte i elastyczne.
Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim formę na tartę.
W rondelku rozpuszczamy masło, przesmażamy je z mąkę a następnie dodajemy mleko. Gotujemy sos beszamelowy cały czas mieszając.
Kiedy sos będzie gęsty, dodajemy do niego pozostałe składniki, mieszamy i wylewamy na ciasto. Zawijamy brzegi.
Pieczemy ok 45 min w 180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 15.05.2017 15:37
dziękuję :)
jan_mag 14.12.2016 13:35
Ciekawa propozycja :)
Patrycja33 14.12.2016 13:12
chętnie bym zjadla :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak