Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisz z serem feta

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
masło 1/2 kostki
cukinia 1 szt.
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Kisz z serem feta

Mąkę zagniatamy z masłem i 3 łyżkami zimnej wody, wstawiamy na 20minut do lodówki. Rozwałkowujemy i wylepiamy formę do tarty tak aby powstał brzeg. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180c i pieczemy 10 minut, w tym czasie przygotowujemy farsz. Cukinie myjemy nie obieramy, cebulę, paprykę kroimy w kostkę, czosnek siekamy, wszystko smażymy na oleju 10 minut często mieszając.

Jogurt miksujemy z jajkami, solą, pieprzem i ziołami. Warzywa wykładamy na podpieczony spód zalewamy masą jogurtowo-jajeczną wkruszamy ser Feta. W nadzienie wgniatamy pomidorki koktajlowe, posypujemy wierzch płatkami migdałowymi. Pieczemy 20- 25 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 27.02.2013 22:03
Super przepis :)
Motorek 29.08.2012 09:31
fajne
ben-ka 04.01.2012 09:43
ciakawe danie.
barbara11561 25.06.2011 07:43
Oj,zjadłabym -ale jakby ktoś mnie zaprosił na gotowca??:)
IZABELA29 21.06.2010 10:50
KOREKTA : * 1 szkl. mąki, * 1/2 kostki masła, * młoda cukinia, * strąk papryki, * cebula, * 2 ząbki czosnku, * opakowanie sera Feta, * 1/2 średniego kubka jogurtu, * 2 jajka, * łyżka posiekanej natki pietruszki, * łyżka posiekanej bazylii, * 2 łyżki oleju, * 15-20 pomidorków koktajlowych, * sól i pieprz, * 2 łyżki płatków migdałowych.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak