Kisir- turecka sałatka z kaszy bulgur

Kisir- turecka sałatka z kaszy bulgur

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulgur

    1 szklanka
  • kukurydza w puszce

    1 mała puszka z chili
  • cieciorka konserwowa

    1 puszka
  • szalotka

    3 szt
  • pomidory

    3 szt
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • papryka ostra Prymat

    1/2 łyżeczki
  • kumin

  • natka pietruszki

    1/2 pęczku
  • mięta świeża siekana

    1/4 pęczku
  • sok z cytryny

    2 szt
  • oliwa

    1/4 szklanki
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kaszę zalewamy wrzątkiem i gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Można też zalać wrzątkiem i zostawić pod przykryciem na kwadrans.
Szalotki drobno siekamy.
Cieciorkę i kukurydzę osączamy z zalewy.
Z pomidorów usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę.
Do kaszy dodajemy koncentrat pomidorowy, do smaku doprawiamy solą, pieprzem, ostrą papryką i mielonym kuminem. Wsypujemy posiekane zioła, szalotki, kukurydzę, cieciorkę, pomidory, sok z cytryny i oliwę. Składniki dokładnie łączymy i wstawiamy do lodówki min. na 1 godzinę.

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Patrycja33

12.12.2017 22:13
ciekawa sałatka:)

Jagódka17

11.12.2017 22:48
Pyszne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat