Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisielowe babeczki

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
mąka tortowa 1 szklanka
kisiel wiśniowy 1 torebka
cukier 1/2 szklanki
cukier wanilinowy 16 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kisielowe babeczki

Białka oddzielić od żółtek ubić na sztywną pianę,dodając pod koniec ubijania cukry, nie przerywając ubijania dodawać stopniowo po jednym żółtku,zmniejszyć obroty miksera do minimum i wsypywać po łyżce mąki wymieszanej z kisielem i proszkiem do pieczenia. Tak przygotowane ciasto wylewać równomiernie do papierowych papilotek na muffinki. Piec około 25 minut w temp 170*c Zimne oprószyć pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 05.12.2014 12:36
wyglądają pysznie
Katarzyna59 04.12.2014 16:47
muszę kiedyś przygotować, bo takich jeszcze nie robiłam
2milutka 02.12.2014 20:09
smaczne i łatwe do przygotowania:)
monika141 01.12.2014 16:38
smaczne babeczki
Krystyna32 01.12.2014 09:57
bardzo apetyczne
agnieszka214 01.12.2014 09:14
fajnie wyszły babeczki
bietka 01.12.2014 08:39
szybkie, proste i smaczne :)
IlonaAlbertos 01.12.2014 00:59
Świetne babeczki.
w mojej kuchni 01.12.2014 00:13
dobre słodkości na deser..
Niki22 30.11.2014 23:43
lubię takie łakocie :)
Gracer 30.11.2014 23:37
super babeczki
wwwiolka 30.11.2014 23:29
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak