Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel żurawinowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sok żurawinowy 100 ml
mąka ziemniaczana 3 łyżki
woda 0,5 litra
mandarynki 4 sztuki
granat 1 sztuka
posypka kolorowa cukrowa łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel żurawinowy

Sok wymieszać z 350 ml wody i zagotować. Do 150 ml zimnej wody dodać mąkę ziemniaczaną , wymieszać i wlać do gotującego się soku z wodą. Mieszamy gotując do zgęstnienia . Rozlać do 4 salaterek. Mandarynki obrać i podzielić na cząstki.Z granat wyciągamy pestki.Dekorujemy kisiel mandarynkami , pestkami i posypujemy posypką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 17.08.2011 21:23
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak