Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kisiel żurawinowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier trzcinowy 1/3szkl
mąka ziemniaczana 3łyżki
woda zimna 2 i 1/2 szkl
żurawina
Do dekoracji:
mięta

Przepis i sposób przygotowania na: kisiel żurawinowy

Żurawinę wyjąć z lodówki,umyć,odsączyć i wrzucić do rondla.Rozgnieść widelcem.Doprowadzić do wrzenia,zdjąć z ognia i przetrzeć przez sitko.Wymieszać mąkę ziemniaczaną z połową szklanki wody,wlać do przetartych owoców.Dolać 2szklanki wody,mieszając zagotować.Kisiel zdjąć z ognia,kiedy przestanie być mętny,rozlać do salaterek.Przestudzić.Udekorować miętą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak