Kisiel żurawinowy

Kisiel żurawinowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

kisiel

  • żurawina

  • woda

  • miód lipowy

  • mąka ziemniaczana

pozostałe

  • bezy

    12 małe
  • dekoracja

    6 czekoladowe słupki
  • śmietana 30%

    3/4 szklanki
  • fix do śmietany

    1/2 opakowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kisiel żurawinowy foto
Żurawinę płuczę, przekładam do garnka i dolewam wodę.
Krok 2 - Kisiel żurawinowy foto
Wstawiam na wolnym ogniu i gotuję aż żurawina zrobi się miękka, na końcu dodaję miód. Mąkę ziemniaczaną rozpuszczam w niewielkiej ilości wody i wlewam do gotującej się żurawiny. Doprowadzam do wrzenia i gotuję minutę. Kisiel odstawiam do przestygnięcia.

Krok 3 - Kisiel żurawinowy foto
Śmietanę kremówkę ubijam z fixem na sztywno.
Krok 4 - Kisiel żurawinowy foto
Do pucharków przekładam beziki,
Krok 5 - Kisiel żurawinowy foto
dodaję żurawinę
Krok 6 - Kisiel żurawinowy foto
dodaję śmietanę i dekoruję czekoladą startą i listkami czekoladowymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (27)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 02.05.2016 13:30
smaczny deser
gosia56 29.04.2016 10:49
pyszny deserek;)
Ela15 19.04.2016 08:47
super deser
adelajda 14.04.2016 11:55
Żurawinowy kisiel najsmaczniejszy :)
IwonaKa 11.04.2016 18:38
wspaniały,zjadłabym chętnie
Ada-Gaba 09.04.2016 22:58
smaczny deserek
Alex_M 20.03.2016 18:47
wspaniały deser :)
Poison1988 11.03.2016 07:58
Niby nie szata zdobi...kisiel - a jednak :) zwykły kisiel w wybornej odsłonie :)
barbara11561 10.03.2016 22:31
świetny domowy deserek:)
Babeczka35 10.03.2016 21:28
Pyszny deser.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat