Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel żurawinowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żurawina 70 dkg
mąka ziemniaczana 4 łyżki
cukier 30 dkg
cynamon Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel żurawinowy

Żurawinę umyć, osuszyć, rozgnieść widelcem. Zalać 3 szklankami wody, zagotować, przecedzić zachowując wodę z gotowania. Wodę podzielić na połowę, jedną połowę przestudzić a drugą zagotować z cukrem i szczyptą cynamonu. Do ostudzonego soku dodać mąkę ziemniaczaną, wymieszać, wlać do gotującej się reszty z żurawiną, gotować ok. 6 minut ciągle mieszając. Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 16.06.2013 20:07
Ciekawy pomysł.
caralajna 13.06.2013 06:41
pyszny kisiel
mirosława4 08.04.2013 13:54
domowy najlepszy
Anna138 12.11.2012 22:19
PYCHA
Seba 17.10.2012 09:21
fajny
bgs1984 08.07.2012 13:15
mniam
marzenciak1985 08.07.2012 13:10
mniam
Betka 04.07.2012 09:24
uwielbiammm;)
mela25 30.06.2012 08:23
supr kisiel
anulka69 25.06.2012 10:49
lubię
Krystyna32 21.06.2012 09:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak