Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel żurawinowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żurawina 20 dag
cukier 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel żurawinowy

Owoce rozetrzyj, zalej trzema szklankami gorącej wody i zagotuj, a następnie odcedź, wlej do rondla, dodaj cukier, jeszcze raz zagotuj, dolewając ćwierć szklanki zimnej wody wymieszanej z mąką ziemniaczaną. Zamieszaj i chwilę pogotuj. Gotowy kisiel przelej do miseczek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 14.03.2013 17:51
bardzo fajny kisiel
Wafelek2601 19.11.2012 08:36
Pyszny
kate.500 23.07.2012 18:15
super
Łukasz15 23.06.2012 22:35
super
m1monika 24.05.2012 11:43
taki jest najlepszy :-)
barbara11561 04.05.2012 16:37
świetny,bardzo lubię kisiel:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak