kisiel z żurawin

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żurawina

    30 dag
  • mąka ziemniacza

    2 łyżki
  • cukier

    do smaku
  • woda

    1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żurawiny przebrać, dokładnie umyć, wrzucić do garnka, podlać 1 szklanką wody, gotować na małym ogniu pod przykryciem. Kiedy żurawiny popękają zestawić garnek, przetrzeć je przez sito, przelać pozostałą wodą, płyn dodać do przetartych żurawin,kompot zagotować. mąkę rozprowadzić w małej ilości zimnej wody, wlać do kompotu, wymieszać, doprowadzić do wrzenia, zestawić z ognia, posłodzić do smaku, rozlać do miseczek opłukanych zimną wodą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (33)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 31.07.2013 10:56
pyszny i zdrowy :)
ONY_za_kare 12.07.2013 09:10
musi być pyszny
IKrakowianka 04.05.2013 22:05
bardzo fajny :)
Łukasz15 28.04.2013 14:22
Pyszny deser
babi17 26.03.2013 07:38
super jest ten kisiel , pycha
RenataZ-et 01.03.2013 20:47
nie ma to jak pyszny, domowy kisiel
romanrafal 21.06.2012 15:42
pyszny
Norgiusz 23.05.2012 07:25
super
krokodyl 21.05.2012 17:00
mój ulubioniec
Anna152 19.04.2012 13:04
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat