Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel z soku jabłkowego

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok jabłkowy 3 szklanki
woda 1/2 szklanki
mąka ziemniaczana 4 łyżeczki
cukier 2 łyżeczki
rodzynki 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel z soku jabłkowego

W połowie szklanki wody rozrobić mąkę. Sok zagotować z cukrem i rodzynkami. Zalać wodą wymieszaną z mąką ziemniaczaną. Całość chwilę gotować, cały czas mieszając. Gorący kisiel rozlać do miseczek, lekko schłodzić.
Podawać z bitą śmietaną lub, jak u mnie, z kruchymi ciasteczkami i ptysiową słomką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

junox 11.12.2011 08:31
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak