Kisiel z soku jabłkowego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok jabłkowy

    3 szklanki
  • woda

    1/2 szklanki
  • mąka ziemniaczana

    4 łyżeczki
  • cukier

    2 łyżeczki
  • rodzynki

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W połowie szklanki wody rozrobić mąkę. Sok zagotować z cukrem i rodzynkami. Zalać wodą wymieszaną z mąką ziemniaczaną. Całość chwilę gotować, cały czas mieszając. Gorący kisiel rozlać do miseczek, lekko schłodzić.
Podawać z bitą śmietaną lub, jak u mnie, z kruchymi ciasteczkami i ptysiową słomką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
junox 11.12.2011 08:31
pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat