kisiel z soku i owoców żurawiny

kisiel z soku i owoców żurawiny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żurawina

    100 g
  • cukier

    20 g
  • mąka ziemniaczana

    10 g
  • woda

    150 g
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania kisiel z soku i owoców żurawiny

owoce oczyścić . Z 50 g owoców przygotować sok: owoce zalać 3 łyżkami wrzącej wody, zagotować i zlać sok, dopełnić ½ szklanki wody. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z wodą ½ szklanki. Sok zagotować z cukrem. Na gotujący sok wlewać, ciągle mieszając rozrobioną z wodą mąkę. Dodać owoce wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Agnieszka/picola 20.01.2012 22:30
jak byłam dzieckiem to rodzice robili ki taki kisiel

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat