Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kisiel z rabarbaru z syropem amaretto

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rabarbar 3 łodygi
woda 1/2 litra
skrobia 3 łyżeczki
słodzik do smaku
amaretto

Przepis i sposób przygotowania na: kisiel z rabarbaru z syropem amaretto

Rabarbar umyć, niektóre gatunki trzeba obrać. Pokroić na 3-4 cm kawałki.
Wodę zagotować dodać rabarbar i gotować 5-10 minut aż rabarbar zacznie się rozpadać.
W szklance wymieszać skrobię ziemniaczaną lub kukurydzianą z małą ilością wody. Wlać do gotującego się rabarbaru, ciągle mieszać aż zgęstnieje.
Zdjąć z gazu, wlać syrop barmański o smaku amaretto, dosłodzić słodzikiem lub cukrem wg uznania. Smakuje na ciepło i na zimno, sam lub z jogurtem naturalnym bądź śmietaną.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 04.10.2013 07:51
pyszny kisielek
Adam/ZUB3R 15.09.2013 10:23
smaczny kisiel
olkaaa 05.07.2013 07:26
muszę spróbować
gosia56 13.06.2013 09:45
napewno pyszny
pycholka 10.06.2013 12:54
Cudo poprostu!
Katarzyna59 01.06.2013 13:37
wygląda pysznie
jozefinach 01.06.2013 12:18
Nigdy nie jadłam takiego kisielu. Świetny pomysł.
Alex_M 01.06.2013 11:44
fantastyczny kisiel :D
ONY_za_kare 01.06.2013 09:12
niebo w gębie :)
Wafelek2601 31.05.2013 23:19
Wygląda super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak