kisiel z rabarbaru z syropem amaretto

kisiel z rabarbaru z syropem amaretto

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rabarbar

    3 łodygi
  • woda

    1/2 litra
  • skrobia

    3 łyżeczki
  • słodzik

    do smaku
  • amaretto

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania kisiel z rabarbaru z syropem amaretto

Rabarbar umyć, niektóre gatunki trzeba obrać. Pokroić na 3-4 cm kawałki.
Wodę zagotować dodać rabarbar i gotować 5-10 minut aż rabarbar zacznie się rozpadać.
W szklance wymieszać skrobię ziemniaczaną lub kukurydzianą z małą ilością wody. Wlać do gotującego się rabarbaru, ciągle mieszać aż zgęstnieje.
Zdjąć z gazu, wlać syrop barmański o smaku amaretto, dosłodzić słodzikiem lub cukrem wg uznania. Smakuje na ciepło i na zimno, sam lub z jogurtem naturalnym bądź śmietaną.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Krystyna32 04.10.2013 07:51
pyszny kisielek
Adam/ZUB3R 15.09.2013 10:23
smaczny kisiel
olkaaa 05.07.2013 07:26
muszę spróbować
gosia56 13.06.2013 09:45
napewno pyszny
pycholka 10.06.2013 12:54
Cudo poprostu!
Katarzyna59 01.06.2013 13:37
wygląda pysznie
jozefinach 01.06.2013 12:18
Nigdy nie jadłam takiego kisielu. Świetny pomysł.
Alex_M 01.06.2013 11:44
fantastyczny kisiel :D
ONY_za_kare 01.06.2013 09:12
niebo w gębie :)
Wafelek2601 31.05.2013 23:19
Wygląda super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat