kisiel z przecieru truskawkowego

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    55 dag
  • cukier

    4 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    4 łyżki
  • woda

    3 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyścić truskawki, obrać z szypułek. Połowę truskawek zalać w garnku wodą, zagotować i przetrzeć przez sito. Przetarte truskawki przelać do garnka, dodać cukier, zagotować, dodać mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w niewielkiej ilości zimnej wody, mieszać przez cały czas. Gotować 5 minut. Zdjąć z ognia wymieszać z pozostałymi truskawkami i rozłożyć do salaterek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
grazia1 22.05.2011 18:43
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat