Kisiel z jabłek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    0,5 kg
  • cukier

    15 dag
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Połowę jabłek umyć i zalać wrzącą wodą ( 2 szklanki) - rozgotować a następnie przetrzeć. Przecier osłodzić cukrem i zagęścić mąką ziemniaczaną. Drugą część jabłek zetrzeć surowe na tarce i dodawać do gotowanego przecieru, mieszając.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Elżbieta17 09.11.2012 08:04
smaczny deser:)
goofy9 31.05.2012 12:08
uwielbiam domowy kisiel
goofy9 31.05.2012 12:08
uwielbiam domowy kisiel
Juleczka20 11.03.2012 20:27
uwielbiam taki domowy a nie z torebki:)
jarek4 24.11.2010 13:49
pyszny
krzyniu1984 07.11.2010 07:31
nigdy nie robiłem go własnoręcznie, zawsze tylko kupiony ;)
Ewa111 06.11.2010 14:02
robię bardzo podobnie i rodzince smakuje
annamariakowalczyk3 05.11.2010 21:47
super,
pawel007 05.11.2010 21:39
pyszny,

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat