Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel winogronowy

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

winogrona do dekoracji
cukier do smaku
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki
rodzynki do dekoracji
sok winogronowy 3 szklanki (z sokowirówki)

Porada

Deser doskonale smakuje z dodatkiem herbatników. Jest to deser z winogron które w sezonie zrywam u mnie na działce. Moja córka go uwielbia.

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel winogronowy

Połowę soku zagotowujemy. W drugiej rozmącamy mąkę. Mieszaniną zalewany gotujący sok. Gotujemy do rozklejenia skrobi. Słodzimy jeśli jest taka potrzeba.

Gotowy kisiel rozlewamy do salaterek i dekorujemy rodzynkami i winogronem.
Jeśli ktoś nie posiada sokowirówki winogrona można po prostu rozgnieść , zagotować i przefasować by usunąć pestki i skórki. W ten sposób także otrzymanym sok.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2014 22:30
Dobry taki.
Mniam 25.05.2014 16:22
Muszę kiedyś spróbować.
jasiek 25.05.2014 15:21
jeszcze takiego nie jadłem
Kolorowa 25.05.2014 14:32
Lubię domowy kisiel ;)
2milutka 25.05.2014 14:26
Apetycznie wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak