Kisiel winogronowy

Kisiel winogronowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • winogrona

    do dekoracji
  • cukier

    do smaku
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżeczki
  • rodzynki

    do dekoracji
  • sok winogronowy

    3 szklanki (z sokowirówki)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Połowę soku zagotowujemy. W drugiej rozmącamy mąkę. Mieszaniną zalewany gotujący sok. Gotujemy do rozklejenia skrobi. Słodzimy jeśli jest taka potrzeba.

Gotowy kisiel rozlewamy do salaterek i dekorujemy rodzynkami i winogronem.
Jeśli ktoś nie posiada sokowirówki winogrona można po prostu rozgnieść , zagotować i przefasować by usunąć pestki i skórki. W ten sposób także otrzymanym sok.
Jadwiga/Jaga85
Deser doskonale smakuje z dodatkiem herbatników. Jest to deser z winogron które w sezonie zrywam u mnie na działce. Moja córka go uwielbia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 07.06.2014 22:30
Dobry taki.
Mniam 25.05.2014 16:22
Muszę kiedyś spróbować.
jasiek 25.05.2014 15:21
jeszcze takiego nie jadłem
Kolorowa 25.05.2014 14:32
Lubię domowy kisiel ;)
2milutka 25.05.2014 14:26
Apetycznie wygląda!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat