Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel truskawkowy

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

truskawki 300 g
cukier waniliowy 1,5 lyzki
woda 1,5 szklanki
mąka ziemniaczana 1 lyzka
herbatniki pełnoziarniste do podania

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel truskawkowy

Kroki postępowania

1

Truskawki umyć, osuszyć i usunąć szypułki. Owoce pokroić na kawałki, w zależności od wielkości.
Krok 1 - Kisiel truskawkowy foto
2

Wrzucić je do garnka, wsypać cukier i wymieszać. Odstawić na 2-3 godziny (lub na noc do lodówki).
Krok 2 - Kisiel truskawkowy foto
3

Na drugi dzień wlać szklankę wody i zagotować, gotować 2 minuty na małym ogniu.
Krok 3 - Kisiel truskawkowy foto
4

W pozostałej wodzie rozprowadzić mąkę ziemniaczaną, wlać całość do gotujących się truskawek, zamieszać szybko i zagotować.
Krok 4 - Kisiel truskawkowy foto
5

Podawać na ciepło lub zimno, z herbatnikiem lub innymi dodatkami
Krok 5 - Kisiel truskawkowy foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 24.06.2015 19:22
uwielbiam,i tak jak Ty z petitkami :)
mirosława4 24.06.2015 18:20
domowy najlepszy
Janina 24.06.2015 17:11
Fajny deserek;)
Róża1 24.06.2015 14:24
znakomity deser !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak