Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel sapera

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

granat 1 duży
limonka 1
cukier trzcinowy 100 g
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel sapera

Granata przekroić na ćwiartki ,wyłuskać pestki. Umieścić w rondlu ,zalać wodą (200 ml) ,sokiem z limonki ,wsypać cukier. Następnie przecedzić przez sito.Doprowadzić do wrzenia ,gotować 15 min ,zdjąć z ognia ,dodać rozpuszczoną w wodzie mąkę ,gotować do zagęszczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 06.11.2014 17:01
podoba mi sie ten kisiel
BernadettaP 05.11.2014 19:36
Świetnie nazwany :)
Krewa007 05.11.2014 18:51
Świetny pomysł - nie wpadł bym na to, proste a smaczne.
Katarzyna59 05.11.2014 17:23
super pomysł
Grazyna0211 05.11.2014 16:56
dobra nazwa
Joannasz3190 05.11.2014 16:45
Pyszności :)
Marta Ryżek-Kalkowska 05.11.2014 16:44
świetna nazwa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak