Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel rabarbarowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 4 łodygi
cukier 2-3 łyżki do smaku
woda 400 ml
mąka ziemniaczana 1 łyżka
czekolada mleczna do dekoracji
bita śmietana do podania
truskawki do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel rabarbarowy

Kroki postępowania

1
Rabarbar myjemy i osuszamy. Gotowy kroimy w około 1 cm kawałki. Przygotowane kawałki zalewamy połową wody i stawiamy na ogniu.
Krok 1 - Kisiel rabarbarowy foto
2
Rabarbar gotujemy do momentu jak zmięknie i zacznie się rozpadać. W tym czasie w pozostałej ilości wody rozpuszczamy mąkę.
Krok 2 - Kisiel rabarbarowy foto
3
Mieszaniną wody i mąki zalewamy gotowy, rozgotowany rabarbar. Całość zagotowujemy i słodzimy do smaku.
Gotowy kisiel rozlewamy do przygotowanych pucharków i pozostawiamy do ostygnięcia.
Przestudzony deser dekorujemy wiórkami czekoladowy, bitą śmietaną i truskawką. Podajemy!
Krok 3 - Kisiel rabarbarowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.12.2016 17:51
Smaczny i zdrowy.
w mojej kuchni 05.12.2016 17:22
moje smaki z rabarbarem
olkaaa 05.12.2016 15:25
ciekawie się prezentuje
Futka 05.12.2016 13:43
Bajeczny deserek :) Mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak