Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel owocowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jeżyny 250 g
porzeczki 250 g
maliny świeże 250 g
truskawki 250 g
mąka ziemniaczana 35 g
sok owocowy 500 ml
cukier 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel owocowy

Owoce umyć osuszyć. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 4 ł,stołowymi soku. Pozostały sok zagotować z cukrem. Połączyć z mąką i zdjąć z palnika. Wymieszać z owocami. Przelać do salaterek. Podawać schłodzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak