Kisiel o smaku kiwi

Kisiel o smaku kiwi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • nektar owocowy

    smak KIWI 500ml
  • skrobia ziemniaczana

    40 g
  • woda zimna

    1/2 szkl.
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • kiwi

    2 małe
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Nektar owocowy przelać do szerokiego małego rondelka i postawić na niewielkim płomieniu, aby się zagotował.
W międzyczasie wycisnąć sok z cytryny i dodać do nektaru.
W połowie szklanki zimnej wody rozprowadzić 40g skrobi ziemniaczanej i wlać do wrzącego nektaru szybko mieszając.
Kiedy kisiel zagotuje się i zgęstnieje, zdjąć garnek z ognia i od razu przelać zawartość do przygotowanych salaterek.
Odstawić do przestygnięcia.
Podawać w temperaturze pokojowej z plasterkami świeżego kiwi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 10.09.2016 19:56
Z kiwi owoców robię i jest pysznie na zimno z jogurtem lub śmietaną
paula191919 08.09.2015 14:21
domowego kiślu a tym bardziej z kiwi to rzadkość..
Habibi 06.09.2015 17:07
koloru rzeczywiście trudno nie zauwarzyć, ale właśnie w takim kolorze był nektar kiwi ;)
Mniam 06.09.2015 16:35
Jaki super kolorek :)
Saga123 06.09.2015 16:00
musi być pyszny :)
aginaa 06.09.2015 15:44
musi byc dobry
Katarzyna/kate1980 06.09.2015 15:04
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat