Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kisiel malinowo-porzeczkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 600 g
porzeczki 500 g
mąka ziemniaczana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kisiel malinowo-porzeczkowy

Maliny zmiksować i przetrzeć przez sitko. Porzeczki zalać 2 szklankami wody, dodać cukier i trzyma na ogniu do wrzenia. Mąkę połączyć niepełną szklanką zimnej wody i wlać do garnka z owocami. Gotowa, mieszając. zdjąć ognia, dodać przecier z surowych malin i dokładnie wymieszać. Podawać na ciepło lub na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 21.04.2012 13:41
super
Justyna Jussstiii 15.01.2012 10:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak