Kisiel malinowo-jagodowy

Kisiel malinowo-jagodowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maliny świeże

    125 g
  • jagody

    125 g
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • cukier

    4 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • listki mięty

    do dekoracji
  • woda zimna

    375 ml
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kisiel malinowo-jagodowy

Kroki postępowania

Krok 1 - Kisiel malinowo-jagodowy foto
Owoce płuczemy i wkładamy je do garnka. Dodajemy wodę (1 szklankę), cukier i sok z cytryny. Wstawiamy na wolny ogień i co jakiś czas mieszając gotujemy do momentu aż owoce zaczną się rozpadać.
Krok 2 - Kisiel malinowo-jagodowy foto
Wówczas cały czas mieszając wlewamy mąkę ziemniaczaną rozrobioną w pozostałej wodzie. Całość zagotowujemy i gotujemy jeszcze minutę. Kisiel przelewamy do miseczek i od razu podajemy.
Krok 3 - Kisiel malinowo-jagodowy foto
Możemy podać go ze świeżymi owocami lub keksem bitej śmietany. Życzę smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Cukiereczek13 17.09.2013 23:15
Kolorowa oczywiście, że wychodzę :) w kuchni spędzam maksymalnie 1-2 godzinki dziennie :) dziękuję za miłe słowa ;)
stokrotka 17.09.2013 22:22
świetny pomysł!
alaaa 17.09.2013 20:42
jak zawsze, pyszny deserek
Kolorowa 17.09.2013 20:35
Kasiu czy Ty w ogóle wychodzisz z kuchni ;p ?
sanielcia 17.09.2013 20:22
Takiego jeszcze nie widziałam, wygląda super
Kamil 17.09.2013 19:39
hmmm... ze świeżymi owocami, pycha :)
Czarnula87 17.09.2013 19:38
tak podany to każdy by zjadł :)
halina17 17.09.2013 19:01
Apetycznie wygląda.
sylwia_mc 17.09.2013 18:58
Wygląda rewelacyjnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat