Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel malinowo-jagodowy

4.0
(21)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

maliny świeże 125 g
jagody 125 g
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier 4 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
listki mięty do dekoracji
woda zimna 375 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel malinowo-jagodowy

Kroki postępowania

1
Owoce płuczemy i wkładamy je do garnka. Dodajemy wodę (1 szklankę), cukier i sok z cytryny. Wstawiamy na wolny ogień i co jakiś czas mieszając gotujemy do momentu aż owoce zaczną się rozpadać.
Krok 1 - Kisiel malinowo-jagodowy foto
2
Wówczas cały czas mieszając wlewamy mąkę ziemniaczaną rozrobioną w pozostałej wodzie. Całość zagotowujemy i gotujemy jeszcze minutę. Kisiel przelewamy do miseczek i od razu podajemy.
Krok 2 - Kisiel malinowo-jagodowy foto
3
Możemy podać go ze świeżymi owocami lub keksem bitej śmietany. Życzę smacznego :)
Krok 3 - Kisiel malinowo-jagodowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 17.09.2013 23:15
Kolorowa oczywiście, że wychodzę :) w kuchni spędzam maksymalnie 1-2 godzinki dziennie :) dziękuję za miłe słowa ;)
stokrotka 17.09.2013 22:22
świetny pomysł!
alaaa 17.09.2013 20:42
jak zawsze, pyszny deserek
Kolorowa 17.09.2013 20:35
Kasiu czy Ty w ogóle wychodzisz z kuchni ;p ?
sanielcia 17.09.2013 20:22
Takiego jeszcze nie widziałam, wygląda super
Kamil 17.09.2013 19:39
hmmm... ze świeżymi owocami, pycha :)
Czarnula87 17.09.2013 19:38
tak podany to każdy by zjadł :)
halina17 17.09.2013 19:01
Apetycznie wygląda.
sylwia_mc 17.09.2013 18:58
Wygląda rewelacyjnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak