Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel gruszkowo-dyniowy z goździkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 3 duże dojrzałe
dynia hokkaido kawałek
sok z cytryny do smaku
skrobia kukurydziana 2 łyżki
cukier trzcinowy do smaku
woda 3 szkl.
Goździki całe Prymat 2-3 lub ekstrakt

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel gruszkowo-dyniowy z goździkami

Miąższ z dyni pokroić w drobną kostkę albo zetrzeć na tarce, dodać goździki i ugotować w 2,5 szkl. wody do miękkości, dodając pod koniec pokrojone w kostkę gruszki. Kiedy dynia jest miękka zmiksować zawartość garnka na mus. Doprawić do smaku trzcinowym cukrem oraz sporą ilością soku z cytryny (można też dodać odrobinkę startej skóki cytrynowej).
W pozostałej zimnej wodzie rozprowadzić skrobię ziemniaczaną i zagęścić mus gruszkowo-dyniowy. Krótko zagotować stale mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 20.09.2017 22:31
moje smaki kisielowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak