Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kisiel bakaliowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

40g migdałów
400ml mleka
4lyzki maki ziemniaczanej
20g rodzynek
30g cukru pudru
50g moreli suszonych

Przepis i sposób przygotowania na: kisiel bakaliowy

migdaly sparzyc obrac i zetrzec. Czesc meleka zagotowac(300ml) reszte wymieszac z maka, wlac do goracego mleka wymieszac. Nastepnie dodac migdaly, rodzynki i suszone morele.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak