Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kindziukowa przekąska

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cieniutkich plasterków kindziuka (po 2 na 1 koreczek) 20-30
liści sałaty kilka
kilka łyżek majonezu+2 łyżki musztardy chrzanowej lub startego chrzanu) sos:

Przepis i sposób przygotowania na: Kindziukowa przekąska

Kindziuk to długo dojrzewająca wędlina o wyrazistym smaku mająca swój rodowód na Litwie. Kroi się go tak jak mięsne salami, bardzo cieniutko - moje plasterki były cienkie jak papier, prawie okrągłe i średnicy plastrów sera. Okrągłe plasterki sera przekrawamy na pół. Układamy jeden plasterek kindziuka, na to półplasterek sera, kawałek liścia sałaty (tak żeby wystawał) i przykrywamy drugim plasterkiem kindziuka. Zwijamy zaginając najpierw dół - wędlina bez sera - a potem oba boki do środka i spinamy szpadką. Podajemy na desce z dodatkiem sosu. Pyszna i prosta przekąska. Sos: majonez mieszamy z musztardą lub chrzanem. Jeśli byłby zbyt ostry można dodać troszkę jogurtu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

leonkot 16.01.2012 19:15
super, wypróbuję na najbliższej imprezie
leonkot 16.01.2012 19:15
super, wypróbuję na najbliższej imprezie
leonkot 16.01.2012 19:15
super, wypróbuję na najbliższej imprezie
Adamorek 13.04.2011 23:14
fajne na kolacje
agnieszka189 07.12.2010 11:07
bardzo fajne
wojtek10_89 15.10.2010 14:35
przyrzadze z checia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak