Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kimichi - sałatka z kapusty pakińskiej

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 2 sztuki
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżki
olej 2 łyżki
limonka 2 sztuki
sezam 2 łyżki
cukier brązowy 2 łyżeczki
natka kolendry 2 łyzki
sól 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kimichi - sałatka z kapusty pakińskiej

Kroimy kapustę pekińską, solimy ją i doprawiamy cukrem, odstawiamy taką kapustę na 2-3 godziny w ciepłe miejsce. Wyciskamy sok z limonek, dodajemy do niego ostrą paprykę. Sezam prażymy na patelni. Kapustę mieszamy z sokiem z limonem, sezamem oraz z natką kolendry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak