Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kieszonki ziemniaczane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki gotowane 8 szt
kiełbasa cienka 5 dag
szczypiorek do zawiązania
Przyprawa uniwersalna kucharek. do oprószenia
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kieszonki ziemniaczane

Ziemniaki gotujemy, odcedzamy.
Kiełbasę kroimy w cieniutkie plasterki.
W ostudzonych ziemniakach robimy nacięcia i wkładamy w te nacięcie plasterki wędliny, zawiązujemy je szczypiorkiem i oprószamy wegetą.
Tłuszcz rozgrzewamy na patelni i delikatnie widelcem wkładamy kieszonki ziemniaczane, aby się zarumieniły.
Delikatnie wyjmować łyżką cedzakową, by się nie rozleciały.
Podawać z surówką z pora, jabłek i marchewki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia311 26.04.2011 18:59
wygląda ciekawie
MAR3STA 20.10.2010 18:33
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak