Kieszonki ze szpinakiem i pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • placki do tortilli pełnoziarniste

    6 szt
  • szpinak świeży

    200 g
  • pieczarki

    300 g
  • cebula

    1 szt
  • kukurydza konserwowa

    pół puszki
  • oliwki czarne

    100 g
  • ser żółty

    100 g
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • oliwa

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak myjemy i drobno siekamy. Cebulkę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju, następnie dodajemy pokrojone w półplasterki pieczarki i podsmażamy. Do pieczarek dodajemy szpinak i smażymy do momentu odparowania wody. Pod koniec dodajemy sól, pieprz i wyciśnięty przez praskę czosnek.
Oliwki przekrawamy na pół i dodajemy do usmażonego szpinaku i pieczarek. Tortille rozkładamy na blacie. Farsz dzielimy na 6 części i nakładamy na środek tortilli. Następnie farsz posypujemy kukurydzą i startym na grubych oczkach serem żółtym. Następnie boki tortilli składamy do środka z 4 stron i spinamy wykałaczkami, tak aby tortille się nie pootwierały. Olej rozgrzewamy. Gotowe kieszonki kładziemy na patelni i smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z sosem czosnkowym i świeżymi pomidorkami. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krzysztof15 24.05.2017 06:11
wygląda apetycznie
marzut 23.05.2017 15:42
Super przepis
Aleksandra/Olcia 23.05.2017 15:42
Uwielbiam
olkaaa 23.05.2017 10:20
muszę zrobić
mirosława4 23.05.2017 10:16
pożywne danie
jagoda5913 23.05.2017 10:06
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat