Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kieszonki z młodą kapustą

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Letni obiad z młoda kapustą i marchewką. Polecam zrobić kieszonki ze schabu. Do tego surówka z kapusty i obiad gotowy. Do kieszonek dodałam mozzarellę, która fajnie farsz sklei. Bardzo dobre są tez tez na zimno.

Składniki:

Składniki:

kotlety schabowe 4 plastry
kapusta 0.5 sztuki
marchewka 1 sztuka
boczek wędzony 10 dag
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
olej rzepakowy 7 łyżek
mozzarella 60 gramów
cebula 1 sztuka

Składniki na panierkę:

jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Kieszonki z młodą kapustą

Plastry schabu rozbijam, doprawiam solą, pieprzem. Boczek wędzony kroję i przesmażam na patelni. Wykładam na talerz. Marchewkę obieram i ścieram na tarce jarzynowej. Kapustę kroję, przekładam na patelnię, dodaję marchewkę, podlewam wodą 1/2 szklanki i duszę aż warzywa będą al dente. Dodaję boczek, doprawiam, solą, pieprzem. Na schabie układam plaster mozzarelli, dodaję farsz z kapusty i składam na pół jak kartkę papieru. Spinam wykałaczkami, obtaczam w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażę na wolnym ogniu, aż schab będzie miękki. Podaję z surówką z kapusty młodej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak