Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kieszonki z indyka w szpinaku gotowane na parze

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 szt
marchewka 5 szt
cukinia 1 szt
por (biała część) 1 szt
cebula 1 szt
liście szpinaku
sos sojowy
olej sezamowy
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do dań kuchni chińskiej Prymat
ryż basmati 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Kieszonki z indyka w szpinaku gotowane na parze

1. Marchewkę i cukinię kroimy w słupki. Blanszujemy je chwilę w gorącej osolonej wodzie i odcedzamy.
2. Cebulę kroimy w kosteczkę, a pora w cienkie talarki. Łączymy je z marchewką i cukinią, dodajemy sos sojowy oraz pieprz i przyprawę do dań kuchni chińskiej.
3. Pierś z indyka kroimy na mniejsze kawałki. Każdy z nich nacinamy tak, żeby powstała kieszeń. Polewamy je wewnątrz oraz na zewnątrz sosem sojowym, oprószamy pieprzem i przyprawą do dań kuchni chińskiej. Odstawiamy do lodówki na godzinę lub dwie.
4. Do środka każdej kieszonki wkładamy warzywny farsz, podwijamy każdy kawałek tak, aby farsz był zamknięty w środku, możemy spiąć mięso wykałaczkami. Każdą kieszonkę owijamy liśćmi szpinaku i układamy w naczyniu do gotowania na parze i gotujemy około 40 minut.
5. Pozostałą cześć warzyw smażymy na oleju sezamowym na półtwardo. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.
6. Polędwiczki podajemy z ryżem i podsmażonymi warzywami. Warzywa możemy posypać uprażonym sezamem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 28.03.2017 15:32
pyszne mieso
Wiesława1 28.03.2017 14:42
Pyszne danie
Futka 28.03.2017 13:01
Przepyszne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak