Przepis i sposób przygotowania na: Kieszonki z indyka w szpinaku gotowane na parze
2. Cebulę kroimy w kosteczkę, a pora w cienkie talarki. Łączymy je z marchewką i cukinią, dodajemy sos sojowy oraz pieprz i przyprawę do dań kuchni chińskiej.
3. Pierś z indyka kroimy na mniejsze kawałki. Każdy z nich nacinamy tak, żeby powstała kieszeń. Polewamy je wewnątrz oraz na zewnątrz sosem sojowym, oprószamy pieprzem i przyprawą do dań kuchni chińskiej. Odstawiamy do lodówki na godzinę lub dwie.
4. Do środka każdej kieszonki wkładamy warzywny farsz, podwijamy każdy kawałek tak, aby farsz był zamknięty w środku, możemy spiąć mięso wykałaczkami. Każdą kieszonkę owijamy liśćmi szpinaku i układamy w naczyniu do gotowania na parze i gotujemy około 40 minut.
5. Pozostałą cześć warzyw smażymy na oleju sezamowym na półtwardo. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.
6. Polędwiczki podajemy z ryżem i podsmażonymi warzywami. Warzywa możemy posypać uprażonym sezamem.