Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kieszonki schabowe z suszonymi pomidorami i serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 500 g
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
czosnek 3 zabki
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
suszone pomidory 10 szt
ser topiony 1 szt
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kieszonki schabowe z suszonymi pomidorami i serem

Kroki postępowania

1
Mięso umyć i pokroić na plastry o grubości ok. 1,5 cm. Każdy z nich naciąć z jednej strony tworząc kieszonkę, nakłuć nakłuwaczem do mięsa, natrzeć solą i pieprzem, papryká i czosnkiem poszatkowanym w środku.

Do każdej kieszonki włożyć plasterek sera i suszonego pomidora, spiąć otwór wykałaczką ciasno, aby ser nie wyciekł.
Krok 1 - Kieszonki schabowe z suszonymi pomidorami i serem foto
2
Obtoczyć w rozbełtanym jajku i w bułce tartej.

Smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron troszkę dłużej niż zwykle, bo są to dość grube kotlety.
Krok 2 - Kieszonki schabowe z suszonymi pomidorami i serem foto
3
Przełożyć na ręcznik papierowy . Podawać z ziemniakami
Krok 3 - Kieszonki schabowe z suszonymi pomidorami i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 04.11.2014 18:32
dla mnie smaczne danie podano
Marta Ryżek-Kalkowska 04.11.2014 15:54
Często robię takie kieszonki :) są smaczne.
Kejti 04.11.2014 15:04
Fajne mięsko :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak