kieszonki schabowe z pieczarkami i cebulką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    50 dag
  • jajko

    2 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 szkl
  • olej do smażenia

  • pieczarki

    30 dag
  • cebula

    2 szt
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab dzielimy na plastry równej grubości. Następnie dobrze rozbijamy i przyprawiamy sola i pieprzem . W środek wkładamy farsz z pokrojonych pieczarek i cebuli przesmażonych na oleju.Składamy na pół i panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej.Smażymy z obu stron na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
irenka 17.04.2012 21:00
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat