Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kieszonki schabowe z kaszą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1 szt
kasza gryczana 15 dag
oliwa 4 łyżki
sól
mąka 1/2 łyżki
schab 4 szt (plastry cienkie)

Przepis i sposób przygotowania na: kieszonki schabowe z kaszą

Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. 1/2 sztuki pora kroimy w krążki, podsmażamy z kaszą na oliwie, solimy. W każdym plastrze schabu nacinamy głęboką kieszonkę, mięso delikatnie rozbijamy oprószamy przyprawami i faszerujemy, spiąć wykałaczkami. Doprawić do smaku według gustu, smażyć na rozgrzanej oliwie z obu stron. Sos robimy następująco: 1/2 pora pokroić w krążki i wsypać do rosołu, włożyć schab wraz z tłuszczem, dusić około 20 minut, sos zagęścić mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 21.11.2011 14:24
fajny przepis
Roman5 25.11.2010 02:34
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak