Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kieszonki kurkowo-kacze

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
kurki 1/2 szklanki
cebula 1 sztuk
masło 2 łyżki
pierś z kaczki 1 filet
jajko 1
słonecznik łuskany
sól
wino białe wytrawne 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kieszonki kurkowo-kacze

Kroki postępowania

1
Myjemy kurki. Na patelni na maśle podsmażamy pokrojoną w plasterki pierś z kaczki podlewamy białym winem. Dodajemy cebulkę pokrojoną w kosteczkę i dodajemy kurki. Dusimy całość pod przykryciem. Odstawiamy.
Krok 1 - Kieszonki kurkowo-kacze foto
2
Ciasto francuskie kroimy na 8 jednakowych części. Na każdy prostokąt kładziemy wcześniej przygotowane mięso z grzybami.
Krok 2 - Kieszonki kurkowo-kacze foto
3
Zawijamy ciasto sklejając boczki. Każde ciastko smarujemy na wierzchu rozbełtanym jajkiem i posypujemy słonecznikiem.
Krok 3 - Kieszonki kurkowo-kacze foto
4
Ułożone kieszonki na papierze do pieczenia umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni na 20 minut.
Smacznego :)
Krok 4 - Kieszonki kurkowo-kacze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 10.12.2012 18:17
pomysłowe :)
Pietruszka 10.12.2012 11:28
to musi być bardzo dobre
adelajda 09.12.2012 06:54
bardzo apetyczne !
ziutula
ziutula 08.12.2012 14:34
i do pysznych kieszonek barszczyk koniecznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak