Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kieszonki francuskie z bananami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto framcuskie 1 opakowanie
bnany 2 sztuki
płatki migdałowe 2 łyżki
jajko 1 szt.
mascarpone 8 łyżeczek
cukier wanilinowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kieszonki francuskie z bananami

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie należy przekroić na pół i delikatnie rozwałkować. Następnie każdą z części podzielić na 4-6 kawałków prostokątnych. Na każdym należy ułożyć po 3-4 plasterki banana.
Krok 1 - Kieszonki francuskie z bananami foto
2
Dołożyć łyżeczkę mascarpone wymieszanego z cukrem waniliowym na wierzch i zawinąć zagniatając końce ciasta.
Krok 2 - Kieszonki francuskie z bananami foto
3
Tak przygotowane kieszonki należy ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka należy posmarować pędzelkiem roztrzepanym jajkiem i oprószyć płatkami migdałowymi.
Krok 3 - Kieszonki francuskie z bananami foto
4
Ciastka należy piec przez około 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Smacznego :)
Krok 4 - Kieszonki francuskie z bananami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aga20 28.11.2012 17:23
mmmm super;)
manaika 28.11.2012 11:13
już mi się podoba
wyattearp 28.11.2012 10:49
FAJNE MUSZĘ ZROBIĆ

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak