KIESZONKI DROBIOWE PG

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 sztuka
  • pieczarki

    6-7 sztuka
  • cebula

    1/2 sztuka
  • mozzarella w kulce

    1 sztuka
  • Przyprawa do kurczaka po staropolsku Prymat

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
  • oliwa

    1 szklanka
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - KIESZONKI DROBIOWE PG foto
Piersi dobrze umyłam i osuszyłam. Każdą przekroiłam wzdłuż, tak,aby powstała "kieszonka". Obsypałam przyprawą do kurczaka, i pieprzem, zalałam oliwą i wstawiłam na noc do lodówki.
Krok 2 - KIESZONKI DROBIOWE PG foto
Pieczarki i cebulkę poszatkowałam i poddusiłam na patelni z dwoma łyżkami wody.

Mozzarelle odsączyła i pokroiłam w plastry.

Piersi wyciągnęłam z marynaty do kieszonki włożyłam ser mozzarella oraz farsz pieczarkowy ( jeśli posiadacie suszone pomidory to włożyć je do kieszonki, wcześniej posiekać ). Spiąć wykałaczkami,aby ser podczas pieczenia nie wypłynął, obsypać czerwoną papryką.. Pozostałą cześć marynaty wlać do naczynia w których będziemy piec mięsko.
Krok 3 - KIESZONKI DROBIOWE PG foto
Kieszonki piekłam w temp 160 stopni przez pół godziny.

Mięso wyszło soczyste i bardzo smaczne.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat