Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kieszonki drobiowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt.
pieczarki 1/2 kg
wątróbka drobiowa 10 dag
cebula biała 2 szt
wino białe wytrawne 1 szklanka
sól i pieprz do smaku
mąka 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kieszonki drobiowe

Wykonanie farszu:
1 cebulę obrać, drobno posiekać, skropić olejem, chwilę podsmażyć, dodać 20 dag pokrojonych pieczarek. Posypać pieprzem i smażyć przez około 10 minut, następnie dodać pokrojoną wątróbkę i dusić przez następne 10 minut z dodatkiem soli do smaku. Pozostałe pieczarki również pokroić, i w oddzielnym naczyniu przysmażyć z posiekaną cebulą na odrobinie oleju, po czym przełożyć do naczynia z mięsem, jeszcze raz zagotować i podawać do obiadu lub na przekąskę z pieczywem.
Wykonanie:
Mięso opłukać i naciąć nożem tworząc kieszeń. Następnie posolić w środku, napełnić przygotowanym farszem, spiąć wykałaczkami, oprószyć mąką i obsmażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju. Po zrumienieniu, podlać winem z odrobiną wodą i udusić do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MonikaW 23.04.2017 12:08
Wspaniałe danie
Ada-Gaba 22.04.2017 19:43
apetyczny obiad
dodi 22.04.2017 12:02
pyszne jedzonko
marzut 22.04.2017 08:49
Smacznie wygląda
Wafelek2601 21.04.2017 23:06
Bardzo smaczne
IKrakowianka 21.04.2017 21:20
bardzo smaczne danie
w mojej kuchni 21.04.2017 20:24
pyszne danie do zjedzenia
wwwiolka 21.04.2017 20:13
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak