Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kieszonki drobiowe.

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 4
żółty ser 5 dag
ząbki czosnku 3
masło 4 łyżki
olej do smażenia
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
mąka pszenna 1 łyżka
przyprawa do potraw Kucharek
warzywa 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kieszonki drobiowe.

1. W każdej piersi zrobić nacięcie, żeby powstała kieszeń.

2. 5 łyżek oleju wymieszać z solą i przyprawą do kurczaka. Natrzeć osuszone mięso.

3. Na patelni rozgrzać masło, dodać pokrojony czosnek, mąkę i warzywa. Dusić na ostrym ogniu. Dodać starty ser, wymieszać, doprawić.

4. Do piersi dodawać farsz ( żeby nie wypadał można spiąć wykałaczką).

5. Obsmażyć na gorącym oleju, przełożyć do żaroodpornego naczyna. Podlać wodą, piec ok. 30 min w 180 stopniach C. ( jeżeli będzie twarde to piec dłużej).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwi 09.03.2013 08:10
Idealny obiad.
GOSIA18 27.02.2013 15:51
pyszności kieszoneczki
Adamorek 25.02.2013 22:47
super obiad
Aannkaa82 25.02.2013 20:35
Bardzo apetyczny przepis. :)
Katarzyna54 25.02.2013 20:31
bardzo fajnie wyglądaja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak